Şırnak'ta etkisiz hale getirilen 2 teröristin turuncu kategoride arandığı tespit edildi

- Teröristlerden Mirza Sezek'in bir jandarma personeli ve 2 polisin şehit edildiği 5 farklı terör eylemine, Kahraman Karataş'ın ise 16 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 16 güvenlik görevlisinin yaralandığı 6 farklı terör eylemine katıldığı belirlendi

08 Temmuz 2023 Cumartesi 18:29
Şırnak'ta etkisiz hale getirilen 2 teröristin turuncu kategoride arandığı tespit edildi

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Temmuz'da Şırnak'ta etkisiz hale getirilen 2 teröristin, arananlar listesinde turuncu kategoride yer aldıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde 4 Temmuz'da etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri ile karıştıkları terör eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Teröristlerden Mirza Bargıran kod adlı Mirza Sezek'in 2015-2023 yılları arasında 5 farklı terör eylemine katıldığının, bu eylemlerde 1 jandarma ve 2 polisin şehit edildiğinin belirlendiğini vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Diğeri Bengin Bermani kod adlı Kahraman Karataş. Bu hain terörist ise 2016-2018 yılları arasında 6 farklı terör eylemine katıldı. Bu eylemlerde 2'si askeri personel, 7'si jandarma personeli, 7'si de güvenlik korucusu olmak üzere 16 güvenlik görevlimiz şehit edildi, 16 güvenlik görevlimiz yaralandı. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Bilinsin ki terörle mücadelemiz sona erene kadar devam edecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.