Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Yıldız, mesajında, tarih sahnesine çıkış anından günümüze dek karşılaştığı tüm zorluklarla mücadele...

18 Eylül 2021 Cumartesi 12:04
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldız, mesajında, tarih sahnesine çıkış anından günümüze dek karşılaştığı tüm zorluklarla mücadele edip bağımsızlığını canı pahasına korumayı şiar edinen necip milletin, bu uğurda gazi ve şehit olmayı bir gurur vesilesi saydığını belirtti.

Her bir karışı şehitlerin kanıyla sulanmış cennet vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumanın en büyük vazife olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bu kutsal vazifenin ilelebet yerine getirilmesi milli ruha sahip nesillerin yetişmesi ile mümkündür. Yetişen bu neslimizin her bir ferdi, cennet vatanımızı bölmek isteyen bedbahtlara karşı koyacağımız en büyük gücümüzdür." ifadelerini kullandı.

Yıldız, mesajında şunları kaydetti:

"Milli Mücadele'mizde göstermiş olduğu üstün kahramanlık münasebetiyle 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Meclis'imiz Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını tevcih etmiştir. Bu tevcih, her şeyden önce aziz milletimizin, kahraman gazilerimize vermiş olduğu değerin bir tezahürüdür. Bu şanlı günün yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi'nden Kıbrıs Harekatı'na, 15 Temmuz hain darbe girişiminden, tüm terör örgütlerine karşı verilen amansız mücadeleye kadar, vatanımızın istiklali, milletimizin istikbali uğrunda canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanların Gaziler Günü'nü kutluyor ve kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.