Sivas İl Özel İdaresinden kırsala yatırım

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi, bu yıl kırsalda 367 milyon liralık yatarım yapacak.İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Kadir Algın, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, Hafik Tozanlı grup...

05 Temmuz 2022 Salı 11:37
Sivas İl Özel İdaresinden kırsala yatırım

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi, bu yıl kırsalda 367 milyon liralık yatarım yapacak.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Kadir Algın, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, Hafik Tozanlı grup yolundaki iyileştirme çalışmalarını inceledi.

Ekiplere çalışmalarında başarı dileyen Algın, grup yolunun 16 köye hizmet verdiğini belirtti.

Sivas'ın zorlu coğrafyasında dört farklı kaynakla yoğun bir sezon geçireceklerini aktaran Algın, şunları kaydetti:

"Bu kaynakların ilkini 240 milyon liralık İl Özel İdaresi yatırım programı oluşturuyor. İkinci olarak geçen hafta onaylanan KÖYDES programı ile ilimize kazandırılacak olan 82 milyon liralık yatırım yer alıyor. KÖYDES ile ilgili bütün ilçelerimize dağıtımlar gerçekleştirildi, merkezde de çalışmalarımıza başladık. Üçüncü kaynağımız ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından ilimize aktarılacak 15 milyon liralık nakdi yardım. Onunla ilgili de çalışmalarımızı tamamladık. Son kaynağımız ise İl Özel İdaresince yaklaşık 100 milyon liralık borçlanmanın 30 milyon lirasını asfalt iyileştirme işlerinde kullanma kararı aldık. Bu da İlbank tarafından onaylandı. Sahada çalışmalarımıza başladık, 2022 yaz sezonunu dolu dolu geçireceğiz ve Sivas için çalışacağız."

İl genelinde 6 ayrı ekiple 6 bölgede çalışmaların devam ettiğini belirten Algın, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.