Sivas Valisi Ayhan, biçerdöverle buğday hasadı yaptı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, ayçiçeği ve buğday tarlalarını gezerek, biçerdöverle buğday hasadı yaptı.Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Aşağıyıldızlı köyünü ziyaret eden Ayhan, çiftçi Semih Akın Hacıalibeyoğlu'na...

02 Ağustos 2021 Pazartesi 17:43
Sivas Valisi Ayhan, biçerdöverle buğday hasadı yaptı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, ayçiçeği ve buğday tarlalarını gezerek, biçerdöverle buğday hasadı yaptı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Aşağıyıldızlı köyünü ziyaret eden Ayhan, çiftçi Semih Akın Hacıalibeyoğlu'na ait ayçiçeği ve buğday tarlalarındaki hasada katıldı.

Ayhan, burada yaptığı açıklamada, tüm çiftçilere bol ve bereketli hasatlar dileyerek, şunları kaydetti:

"Bu sene ciddi manada kuraklık yaşandı. Bu yüzden, 2021 yılında arzu ettiğimiz hasadı, ürünü alamadık ama emek verildiği zaman, çalışıldığı zaman, sulanabilir arazi olup da sulandığı zaman bugün gördüğümüz tarlada olduğu gibi çok ciddi manada bir ürün alınabiliyor. İl geneline baktığımızda 1 milyon hektar tarım arazisi var. Bunun yaklaşık 800 bin hektarı çok rahat bir şekilde tarıma elverişli alan. Şu an devletimizin de büyük destekleriyle göletler, barajlar ve modern tarım sulama sistemleriyle ciddi bir altyapının oluştuğunu söyleyebilirim."

Ayhan, daha sonra biçerdöver kullanarak buğday hasadı yaptı.

Devletin sulama desteğiyle 300 dekar alanda ürünlerinin hasadına başladığını aktaran çiftçi Hacıalibeyoğlu ise "Biz burada 2017 senesinde tarım müdürlüğünün ve bakanlığın sunmuş olduğu basınçlı sulama sistemi projesiyle hibe elde ettik. Devletimizin sunmuş olduğu sulama imkanıyla burayı 4 defa suladık. Gübresi, ilacı, tohumu her şeyi tam. Rabbimin izniyle istediğimiz verimleri elde ettik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.