Sivas Valisi Ayhan ve Belediye Başkanı Bilgin'den ramazan mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayhan mesajında, ramazan ayının gönülleri buluşturan, dostluk ve kardeşlikleri tazeleyen Kur'an ayı olduğunu belirtti.Ramazan...

01 Nisan 2022 Cuma 11:14
Sivas Valisi Ayhan ve Belediye Başkanı Bilgin'den ramazan mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan mesajında, ramazan ayının gönülleri buluşturan, dostluk ve kardeşlikleri tazeleyen Kur'an ayı olduğunu belirtti.

Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu aktaran Ayhan, "Bu mübarek ay vesilesiyle çocuklarımızla yakından ilgilenmeyi ihmal etmemeli, hem sevgimizle onları yoğurmalı hem de ibadetlerin önemini vurgulamalıyız. Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza maneviyatın önemini bizatihi anlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında icra edilen oruç ibadetinin iftarla nihayetlendiğini belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Sofralarımız asla israf sofralarına dönüşmemelidir. Evlerimizi ve gönüllerimizi orucu bizimle idrak eden herkese açık tutmalıyız. Gösterişli iftar programlarından uzak durmalı, sınıf ve itibar esasına dayalı ihtişamlı davetler yerine mütevazı sofralarda hem aşımızı paylaşmalı hem de kalplere dokunmalı, gönül almalıyız. İftarlarımızda sevdiklerimize, ihtiyaç sahiplerine, çalışanlarımıza da yer vermeli, bu iftarla oluşan manevi atmosferi bütün bir yıla yayarak kardeşliğin kalıcı olmasını sağlamalıyız. Ayrıca bu ayda yoksulluk ve yoksunluğun sadece bir gıda paketiyle giderileceğini düşünmemeli, İslam'ın yardımlaşma ve dayanışma düsturunu da şiar edinip, ihtiyaçlı kardeşlerimizin bir yarasına merhem olmayı unutmamalıyız."

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ramazan ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğunun yaşandığını aktardı.

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının arttığı ramazanın, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de içerisinde bulunduran mukaddes bir ay olduğunu vurgulayan Bilgin, "Bu mübarek ayda, kötülükler ve kötü alışkanlıklar da azalır. Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan ramazan, dinimizce taşıdığı önemin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışmanın da hat safhada yaşandığı bir dönemdir." ifadelerine yer verdi.

Bilgin, mesajında şunları kaydetti:

"Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir, genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak, birliğimizi ve dirliğimizi daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir. Ramazan vesilesiyle dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşacağımız nice bayramlara, ramazanlara kavuşmayı Rabbimden niyaz ediyor, hemşerilerimin ve İslam aleminin ramazanı şerifini tebrik ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.