Sivas Valisi Salih Ayhan'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayhan, mesajında, Türk milletinin bağımsızlık tutkusu, yurduna ve milletine gönülden bağlılığı gibi özellikleriyle, her türlü güçlüğe karşı...

18 Eylül 2021 Cumartesi 13:58
Sivas Valisi Salih Ayhan'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında, Türk milletinin bağımsızlık tutkusu, yurduna ve milletine gönülden bağlılığı gibi özellikleriyle, her türlü güçlüğe karşı göğüs gererek, birlik ve beraberlik içerisinde kendisine yönelen tehditlere büyük bir kararlılıkla karşı koyduğunu vurguladı.

Şehitlik ve gaziliğin, vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardan olduğunu belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Allah katında, şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış insanlardır. Gaziler, tüm savaşanların temsilcileri ve onların içinden çıkan kahraman insanlardır. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının da verildiği gün 'Gaziler Günü' olarak kabul edilmiştir. Böylesine büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, Atatürk başta olmak üzere vatan sevgisiyle, yaşamını ülkesine adayan kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu duygu ve düşüncelerimle, ülkemizin her karış toprağını canları pahasına savunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize de sağlık ve mutluluk diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.