Sivas'ta 6 bin 144 evcil hayvan kayıt altına alındı

10 Ekim 2023 Salı 16:55
Sivas'ta 6 bin 144 evcil hayvan kayıt altına alındı

SİVAS (AA) - Sivas'ta evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi kapsamında 6 bin 144 hayvana mikroçip takıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte evcil hayvanları kimliklendirme çalışmaları devam ediyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde 4 bin 241 kedi ve 1903 köpeğe çip uygulaması yapılarak hayvanların kimliklendirilmesi sağlandı.

Beyanname ile müracaat edenlerin ev hayvanlarına, herhangi bir cezai işlem yapılmadan mikroçip ve kayıt işlemi uygulanıyor.

Hayvan sahiplerinin, mesai saatleri içerisinde evcil hayvanlarını kimliklendirmek için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurabilecekleri belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
ÇiplemeSivas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.