Sivas'ta anneleri telef olan 4 tilki yavrusunu sıkıştıkları menfezden itfaiye ekipleri kurtardı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde anneleri telef olan yavru tilkileri mahsur kaldıkları sulama havuzu menfezinden çevredekiler ve itfaiye ekipleri çıkardı.Yalnızbağlar Mahallesi'nde araç çarpması sonucu telef olan tilkinin, sulama...

13 Mayıs 2021 Perşembe 20:35
Sivas'ta anneleri telef olan 4 tilki yavrusunu sıkıştıkları menfezden itfaiye ekipleri kurtardı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde anneleri telef olan yavru tilkileri mahsur kaldıkları sulama havuzu menfezinden çevredekiler ve itfaiye ekipleri çıkardı.

Yalnızbağlar Mahallesi'nde araç çarpması sonucu telef olan tilkinin, sulama havuzu menfezine yavruladığını görenler durumu Suşehri Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi.

Yavru tilkilerden ikisi vatandaşlar tarafından kurtarılırken, içerisi su dolu menfezin ortasına ilerleyen iki yavru ise itfaiye ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden çıkartıldı.

Vatandaşlar, ıslanan 2 yavru tilkiyi saç kurutma makinesi ve battaniyelere sararak kurutmaya çalıştı.

Tilkileri kurtaranlardan Zülkif Kefli Demir, yavruların annelerinin araç çarpması sonucu telef olduğunu belirterek, yavruları kurtarmak için ailece seferber olduklarını belirtti.

Tilki yavrularının Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.





Anahtar Kelimeler:
SivasSuşehriTilki Kurtarma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.