Sivas'ta çiftçiler organik tarımla ilgili bilgilendirildi

SİVAS (AA) - Sivas Organik Tarım AŞ (SORTAŞ) tarafından düzenlenen "Çiftçilere Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden (SCÜ) yapılan açıklamaya göre, valilik, belediye, SCÜ ve Sivas Ticaret ve...

25 Şubat 2022 Cuma 17:38
Sivas'ta çiftçiler organik tarımla ilgili bilgilendirildi

SİVAS (AA) - Sivas Organik Tarım AŞ (SORTAŞ) tarafından düzenlenen "Çiftçilere Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden (SCÜ) yapılan açıklamaya göre, valilik, belediye, SCÜ ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ortaklığıyla 2019 yılında kurulan SORTAŞ, Ar-Ge çalışmalarının çoğunu tamamlayarak deneysel üretimden düzenli üretime geçmeyi başardı.

Firmanın faaliyetleriyle ilgili çiftçileri bilgilendirmek amacıyla kentteki bir düğün salonda tanıtım toplantısı düzenlendi.

Programda konuşan Vali Salih Ayhan, Ar-Ge faaliyetlerinin, deneysel üretimlerin kurumsal olarak desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını çok önemsediklerini belirterek, "SORTAŞ, bu bakış açımızın bir yansıması olarak hayata geçen bir yapı. Paydaşlarımızla birlikte kurulan bu şirket bugün Ar-Ge çalışmalarının çoğunu tamamlayarak deneysel üretimden düzenli üretime geçmeyi başarmıştır. SORTAŞ’ın ürettiği gübreler özellikle patates, buğday ve sebze üretimi yapan çitçilerimiz tarafından kullanılmış ve onların da takdirini toplamıştır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

SORTAŞ'ın, Türkiye'ye örnek bir proje olduğuna dikkati çeken SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise "Bunun sonuçlarını alıyoruz. İnşallah daha güzel sonuçlar alacağız. Toplantıya göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı ilçe ve köylerden gelen çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

STSO Başkanı Mustafa Eken de SORTAŞ'ın hem üniversite-sanayi işbirliğinin hem de kurumlar arası beraberliğin önemini ortaya koyduğunu kaydetti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.