Sivas'ta tarihi medresenin duvarına yazı yazan 4 zanlı hakkında adli soruşturma başlatıldı

19 Aralık 2023 Salı 22:36
Sivas'ta tarihi medresenin duvarına yazı yazan 4 zanlı hakkında adli soruşturma başlatıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta tarihi Çifte Minareli Medrese'nin duvarlarına sprey boya kullanarak yazı yazan 4 şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şehrin en önemli tarihi miraslarından birisi olan Çifte Minareli Medrese'nin yan duvarlarına bazı kişilerce sprey boya kullanılarak yazı yazıldığının tespit edildiği belirtildi.

Olayı gerçekleştirilen kişilerin saptandığı kaydedilen açıklamada, "16 Aralık günü 22.10 sıralarında meydana gelen olaydan hemen sonra Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalarda, 4 şüpheli gözaltına alınmış olup, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
Çifte MinareSivasYazı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.