Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası da "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verecek

YOZGAT (AA) - Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygusuz, mesleki yeterlilik belgesi vereceklerini söyledi.Kaygusuz, gazetecilere, daha önce mesleki yeterlilik belgesinin aracı kurumlar tarafından düzenlenen kurslar yoluyla verildiğini...

27 Eylül 2021 Pazartesi 17:14
Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası da

YOZGAT (AA) - Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygusuz, mesleki yeterlilik belgesi vereceklerini söyledi.

Kaygusuz, gazetecilere, daha önce mesleki yeterlilik belgesinin aracı kurumlar tarafından düzenlenen kurslar yoluyla verildiğini belirterek, "Bu belge bundan sonra odamız tarafından verilecektir. Oda olarak ilk kez 96 kaynakçı esnafımıza mesleki yeterlilik sınavı uyguladık. Önümüzdeki günlerde branşlara göre yapacağımız sınavlarda ise elektrikçi, oto tamircileri, oto elektrikçilerine mesleki yeterlilik belgesi vereceğiz. Odamız tarafından başlatılan bu uygulamalarda esnaflarımızdan hiçbir ücret alınmayacak." dedi.

Daha önce bu belgelerin dışarıdan ücretli olarak alındığını aktaran Kaygusuz, amaçlarının Sorgun esnafına en iyi hizmeti vermek olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.