Taliban delegasyonu, Endonezya ve Malezya'yı ziyaret etti

25 Temmuz 2023 Salı 17:46
Taliban delegasyonu, Endonezya ve Malezya'yı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Taliban geçici hükümetinden bir heyet, Endonezya ve Malezya'ya "ilişkileri güçlendirmek" için ziyaretler düzenledi.

Nikkei Asia'nın haberine göre, bir Taliban kaynağı, Endonezya'ya, "Afganistan ve dünyanın en kalabalık Müslüman ulusu" arasındaki "ilişkileri geliştirmek" için orta düzeyde yetkililerin bulunduğu Taliban delegasyonu yollandığını açıkladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Malezya ve Endonezya'ya yapılan ziyaretlerin bir haftadan fazla süre önce düzenlediğini kaydetti.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Teuku Faizasyah, Taliban'ın ziyaretini teyit ederek delegasyonun, Cakarta'da "Afganistan'ın bu ülkedeki diplomatik misyonlarının içişleriyle ilgili faaliyetlerde" bulunduğunu bildirdi.

Faizasyah ayrıca, delegasyonun Endonezya Dışişleri Bakanlığıyla görüşmediğinin altını çizdi.

Endonezya'nın, Taliban geçici hükümetini tam olarak tanımadığını ifade eden Faizasyah, bu durumun oluşabilmesi için "belirli beklentilerin" karşılanması gerektiğini belirtti.

Faizasyah, "(Taliban'ın) İçişlerinde uzlaşmalarını, daha fazla demokratikleşmelerini ve kadınlara daha iyi eğitim imkanları sunmalarını umuyoruz." ifadesini kullandı.

Malezya Dışişleri Bakanlığı ise konuyla yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.