Tarihi Cacabey Camii'ne ramazan mahyası asıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 8 asırlık Kırşehir Cacabey Camii'ne ramazan ayı dolayısıyla mahya asıldı.Restorasyon çalışmaları...

14 Nisan 2021 Çarşamba 15:53
Tarihi Cacabey Camii'ne ramazan mahyası asıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 8 asırlık Kırşehir Cacabey Camii'ne ramazan ayı dolayısıyla mahya asıldı.

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi cami için İl Müftülüğünce Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünden gerekli izinler alınarak mahya için çalışma yapıldı.

Kırşehir Belediyesi ekipleri, "Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan" yazan mahyayı vinç aracılığıyla Cacabey Camii'nin giriş kısmına astı.

Ramazan ayının başlamasıyla mahyayı gören vatandaşlar, yapılan çalışma için kurumlara teşekkür etti.

Cacabey Camii'nde, taban ve tavanından su alması nedeniyle 2019 yılında onarım ve restorasyon çalışması başlatılmıştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.