TBB Başkanı Yılmaz'dan belediyelere "Şehrini keşfet, gelecek enerjini koru" çağrısı

23 Ağustos 2023 Çarşamba 14:00
TBB Başkanı Yılmaz'dan belediyelere

ANKARA (AA) - Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyelere Avrupa Hareketlilik Haftası'nın "Şehrini keşfet, gelecek enerjini koru" temasıyla çağrıda bulundu.

Yılmaz, Anadolu Yayıncıları Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye Belediyeler Birliği'nin köklü bir kuruluş olduğunu anlattı.

Belediyeler Birliği'nin, belediyelerin ortak yaşadığı bütün problemleri Meclis'e aktararak komisyonlar ve uzmanlarla güncellemelerin yapılmasını sağladığını belirten Yılmaz, birliğin belediyeler adına yurt dışı temsiliyetini de sağladığını söyledi.

Yılmaz, "16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla tüm belediyelere, Türkiye Belediyeler Birliği olarak çağrıda bulunuyoruz. Bu seneki hareketlilik temamız 'Şehrini keşfet, gelecek enerjini koru.' Bu tema doğrultusunda ben de bugün Ankara'da, Ankara Kalesi'ni ve kale esnafını ziyaret ettim. Enerji israfında bulunmamak için elektrikli araçlarla ya da yürüyerek şehrinizi geziyorsunuz. Herkesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine bekliyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını yaptığı Balıkesir'in, yaz sezonunun hareketli ve güzel geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Pandemi, ekonomik kriz, Balıkesir için yapmak istediğimiz ve planladığımız şeylere engel olmadı. Vaatlerimizden yüzde 88'ini başarmışız." dedi.

Belediye olarak kültürel etkinliklere değer verdiklerini anlatan Yılmaz, şehir kültürü oluşturmak istediklerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.