Toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıklarında görevlendirilecek arabulucu seçimleri devam ediyor

- Başvurular, 8 Aralık saat 23.59'da sona erecek

29 Kasım 2023 Çarşamba 14:50
Toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıklarında görevlendirilecek arabulucu seçimleri devam ediyor

ANKARA (AA) - Toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıklarında görevlendirilecek arabulucuların seçilmesine ilişkin süreç, 8 Aralık gün sonuna kadar devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereği çıkarılan Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliği doğrultusunda, belirlenen illerdeki toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıklarında görevlendirilmek üzere seçici kurul tarafından 145 arabulucu seçilecek.

21 Kasım'da başlayan ve e-Devlet'ten Bakanlığa ait hizmetler sayfasında bulunan "Arabulucu Seçimi Başvurusu ve Takibi" işlemlerinden yapılabilen başvurular, 8 Aralık saat 23.59'da sona erecek.

İlanla ilgili detaylara ve başvuru kılavuzuna, Bakanlığın internet sitesindeki duyurular kısmından ulaşılabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.