Türk Kızılay, İstanbul'da beklenen kar yağışı için hazırlıklarını tamamladı

ANKARA (AA) - Türk Kızılay, İstanbul'da yarından itibaren 4-5 gün boyunca sürmesi beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ve yağış için hazırlıklarını tamamladı.Türk Kızılaydan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji...

09 Mart 2022 Çarşamba 17:44
Türk Kızılay, İstanbul'da beklenen kar yağışı için hazırlıklarını tamamladı

ANKARA (AA) - Türk Kızılay, İstanbul'da yarından itibaren 4-5 gün boyunca sürmesi beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ve yağış için hazırlıklarını tamamladı.

Türk Kızılaydan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından özellikle İstanbul ve çevresi için verilen turuncu alarmın ardından 10-14 Mart tarihlerinde tüm okullar tatil edildi ve kamu kurumlarında çalışanlar idari izinli sayıldı.

İstanbul'da gece yarısından itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olacağı bilgisi üzerine AFAD Hasdal Yerleşkesi'nde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi katılımıyla gerçekleştirilen "Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" yapıldı.

Toplantıya katılan Kızılay, hazırlıklarını tamamlayarak vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için profesyonel çalışanları ve gönüllüleriyle sahada mücadele edecek.

Afet müdahale ekipleri ve gönüllü görevlendirmelerini yapan Kızılay, İstanbul ile çevre şehirler arasındaki bağlantı yolları olan Kuzey Marmara ve TEM Otoyolları üzerindeki beslenme planını oluşturdu.

Kuzey Marmara otoyolunda 21 noktada, TEM otoyolunda ise 14 noktada beslenme desteği sağlanması planlanıyor.

Kızılay, ayrıca İstanbul özelinde ilk etapta 120 personel ve 150 gönüllü ile çalışmalarını yürütecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.