Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ otomotiv camı üretimine yönelik hat yatırımını tamamladı

21 Eylül 2023 Perşembe 20:56
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ otomotiv camı üretimine yönelik hat yatırımını tamamladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin Kırklareli Lüleburgaz'daki 200 bin ton/yıl üretim kapasiteli otomotiv camı üretimine yönelik hat yatırımı tamamlanarak devreye alındı.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, "13.09.2021 tarihli açıklamamız ile kamuoyuna duyurulmuş olan, Kırklareli Lüleburgaz'daki 200 bin ton/yıl üretim kapasiteli otomotiv camı üretimine yönelik hat yatırımımız tamamlanarak, 21.09.2023 tarihinde devreye alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Türkiye için bir float hattı büyüklüğüne ulaşmış otomotiv camı ihtiyacının artarak devam etmesi ve küresel çapta artan rekabet sonucunda, otomotiv ham cam talebinin karşılanması ve operasyonel verimlilik artışı hedeflerine yönelik olarak yaklaşık 4 milyar TL (190 milyon ABD doları) yatırım harcaması ile Lüleburgaz'da devreye alınan otocam üretimine yönelik hattın, özel tasarımı ve yüksek kapasitesi ile Şişecam'ın vizyonunun ve teknolojik yetkinliklerinin simgesi niteliğinde olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Standartların dışında genişliğe sahip hat enine ve 200 bin ton/yıl kapasiteye sahip otocam üretimine yönelik hattımız ile üretimde yüksek oranda verimlilik sağlanabilecektir. Ayrıca Şişecam'ın mevcut durumda otocam üretimi yapan float hatları, kapasiteleri ve verimlilikleri artırılarak tamamen mimari cam üretimine yönlendirilebilecektir.

Şişecam'ın 114 kişiye ek istihdam yaratacak otocam üretimine yönelik hat yatırıma ek olarak, global ölçekte en yüksek kapasiteye sahip 5 düz cam yatırımından biri olan Tarsus'taki TR9 float hattı yatırımı devam etmektedir. Bu yatırıma ilişkin gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."


Anahtar Kelimeler:
Otomotiv Camışişecam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.