Türkiye'nin "en büyük" canlı hayvan pazarı yoğun günler yaşıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Türkiye'nin "en büyük" canlı hayvan pazarında, yoğunluk yaşanıyor.Valilikten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 10 bin hayvan kapasitesi ile 2013 tarihinden bu yana hizmet veren...

27 Eylül 2021 Pazartesi 12:17
Türkiye'nin

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Türkiye'nin "en büyük" canlı hayvan pazarında, yoğunluk yaşanıyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 10 bin hayvan kapasitesi ile 2013 tarihinden bu yana hizmet veren ruhsatlı hayvan pazarında, cumartesi günleri alıcı ve satıcıları buluşturuyor.

Veteriner sağlık kontrolü gibi hastalıklara karşı önlemlerin de bulunduğu 200 dönüm arazi üzerindeki hayvan pazarında ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor. Sivas Et ve Süt Kurumu, Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü Kangal Akkaraman Koyunu Üretim Merkezi, Sivas Hayvan Pazarı ve Ot Borsası gibi kuruluşların da pazara yakın olması bölgeye canlılık katıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şarkışla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Furkan Yurt, "5 bin civarında büyükbaş hayvanımız yine aynı şekilde 4-5 bin civarında küçükbaş hayvanımız pazara giriş yapmış olup alım satım işleri gerçekleştiriliyor. Bununla ilgili de veteriner arkadaşlarımız hem içeride hem de il dışına gidecek olan yetiştiricilerimiz için hayvanların veteriner kontrollerini yapıyor. Pazarımız her zaman yoğunluk yaşıyor. Genel olarak alım satımlar ve vatandaşlarımızın geri dönüşleri de sevindirici oluyor." ifadelerini kullandı.

Tüccar Servet Kitiş ise hayvan fiyatının pazarda belirlendiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.