Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi

KAYSERİ (AA) - Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde organize edilen “Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi” Kayseri Bölge Eğitim, Araştırma ve Uygulama...

28 Kasım 2018 Çarşamba 14:15
Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi

KAYSERİ (AA) - Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde organize edilen “Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi” Kayseri Bölge Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitim salonunda başladı.

Sağık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre eğitim, Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) iş birliğiyle gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, eğitimde şunları kaydetti:

"Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneğine bu eğitim için verdikleri destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Tütün artık Türkiye'nin halk sağlığı sorunudur. 2012 yılında tütünle mücadelede en iyi ülke, 2017 yılında da lider ülke seçilmemize rağmen tütüne bağlı ölümlerde dünyada 2. sıradayız. Burada büyük bir sorun var. Kişi kendi öz gayreti ile sigara bırakmada yüzde 10 başarı gösterirken yardım alarak sigara bırakma girişiminde oranlar yüzde 30'lara kadar ulaşmakta."

İki gün süren eğitimlerde Doç. Dr. Tijen Şengezer, Dr. Öğr. Üyesi Fisun Sözen, Öğr. Gör. Uzm. Dr. Asiye Uğraş Dikmen, Uzm. Dr. Zeynep Atam Taşdemir, Uzm. Dr. İrem Karataş Erbay ve Uzm. Dr. Sevgi Güler hazırladıkları sunumlar eşliğinde tütünle mücadeleyi anlattı.

Anahtar Kelimeler:
Kayseri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.