Ulaş'ta satranç ve masa tenisi turnuvası düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas Valiliğinin başlattığı "700 Fikir 700 Proje" kapsamında Ulaş ilçesinde lise öğrencileri arasında satranç ve masa tenisi turnuvası düzenlendi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahit Gül, AA muhabirine, öğrencilerin...

21 Nisan 2022 Perşembe 13:14
Ulaş'ta satranç ve masa tenisi turnuvası düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas Valiliğinin başlattığı "700 Fikir 700 Proje" kapsamında Ulaş ilçesinde lise öğrencileri arasında satranç ve masa tenisi turnuvası düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahit Gül, AA muhabirine, öğrencilerin sosyal ve sportif becerilerini geliştirmek maksadıyla okul ders saatleri dışında turnuvalar düzenlediklerini belirtti.

Kaymakam Selçuk Baş da turnuvada dereceye giren öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Ders dışında okullarda yapılan sosyal ve sportif faaliyetleri önemsediğini anlatan Baş, şunları kaydetti:

"Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olan, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratan, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olan, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştiren satranç, kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Masa tenisi ise el ve göz koordinasyonunu güçlendirir, zihinsel açıdan da ‌katkı sağlar ve konsantrasyonu artırır."

Boş zamanlarını bu tip faaliyetlerle geçiren öğrencilerin derslerindeki başarılarının da arttığını belirten Baş, turnuvayı düzenleyen Gül ve öğretmenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.