Unutulmaya yüz tutmuş gelenek "koç katımı" canlandırıldı

KONYA (AA) - Konya'nın Kulu ilçesi Çöpler yaylasında küçükbaş hayvancılığı yapan gençler, koç katımı geleneğini canlandırıyor.Adına ‘Koç Katımı’ denen geleneği canlandıran genç yetiştiriciler sürüye dahil edecekleri koçları...

30 Ağustos 2021 Pazartesi 15:22
Unutulmaya yüz tutmuş gelenek

KONYA (AA) - Konya'nın Kulu ilçesi Çöpler yaylasında küçükbaş hayvancılığı yapan gençler, koç katımı geleneğini canlandırıyor.

Adına ‘Koç Katımı’ denen geleneği canlandıran genç yetiştiriciler sürüye dahil edecekleri koçları boyuyor, zil takıyor ve def eşliğinde maniler söylüyor.

Sürü sahibi Erdinç Kavaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte yapılan güzel etkinlikleri yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Koçları süsleyip boyadıktan sonra davul zurna eşliğinde sürüye kattıklarını vurgulayan Kavaklı: "Allah izin verirse 5 ay sonrada kuzumuzu alacağız. Zamanla kaybolan bu etkinliği inşallah sürdüreceğiz. İhtiyarlarımıza sorduk nasıl yapıldığını, onlardan bilgiler aldık, biz de yapmaya çalıştık. Önümüzdeki seneler daha iyisini yapacağız" dedi.

Sürü sahibi Mehmet Uludağ ise konar göçer yaşanan zamanlarda koçları sürüye aynı anda katarak daha sağlıklı ve verimli kuzu almanın amaçladığını söyledi.




Anahtar Kelimeler:
EtkinlikKuluKoççöpler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.