Vali Ayhan'dan "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü" mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayhan, mesajında, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü...

17 Mart 2022 Perşembe 13:56
Vali Ayhan'dan

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin önemini belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Milletimizin hiç düşünmeden vatanı uğruna canını verdiği Çanakkale Savaşları, Milli Mücadele'nin ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Türk milletinin vatan ve millet sevgisinin doruğa ulaştığı bir kahramanlık destanı olmuştur. Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüzde müze olarak kullanılan 130 yıllık tarihi binadaki Sivas Erkek Lisesi tüm son sınıf öğrencileri gönüllü olarak katıldıkları 1915 Çanakkale Savaşı’nda şehit düşmüş, okul o yıl mezun verememiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.