Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Günaydın, mesajında, milletin iradesini ve egemenliğini temsil...

22 Nisan 2022 Cuma 15:46
Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Günaydın, mesajında, milletin iradesini ve egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde gerçekleştirilen açılışının 102. yıldönümünü kutlamanın heyecan ve coşkusunun yaşandığını belirtti.

Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olma niteliğini taşımakla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı ve inşasında önemli görevler üstlenecek çocuklara verdiği değer ve onlara duyduğu güvenin de en büyük göstergesi olduğunu ifade etti.

Devletin sağladığı imkanlar doğrultusunda, kentte kurumlar tarafından hazırlanan projelerle çocukların her alanda kendilerini geliştirmeleri ve çağın gereklerine uygun eğitim almaları için gayret gösterdiklerini aktaran Günaydın, şunları kaydetti:

"Milli egemenliğimize karşı tehdit oluşturan güç odaklarının ve terör örgütlerinin milli birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza, devletimizin temel dinamiklerine yönelik her türlü saldırısına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla, devlet ve millet olarak karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum."

- Büyükkılıç'ın mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç da çocukların yapıları itibariyle korunmaya, gözetilmeye ve sevilmeye muhtaç olduğunu ifade etti.

Çocuklara hediye edilen 23 Nisan'ın Türk-İslam medeniyetinin çocuklara, insanlara ne denli değer verdiğini gösterdiğini vurgulayan Büyükkılıç, şu ifadeleri kullandı:

"23 Nisan, tüm dünya çocuklarını kucaklayan eşi benzeri olmayan bir bayramdır. Bu anlayıştan hareketle bizler de çocuklarımızı seviyor, gözetmek için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz sergiler ve festivallerle onları bayramlarında, bu mutlu günlerinde yalnız bırakmıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocukların gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.