"Veli Rehberlik Hizmeti" Projesi Türkiye birincisi oldu

SİVAS (AA) - Sivas'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci sorunlarını gidermek amacıyla tasarlanan "Veli Rehberlik Hizmeti" Projesi, Türkiye birincisi oldu.İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, müdürlükte...

10 Temmuz 2018 Salı 15:07

SİVAS (AA) - Sivas'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci sorunlarını gidermek amacıyla tasarlanan "Veli Rehberlik Hizmeti" Projesi, Türkiye birincisi oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, müdürlükte düzenlediği basın toplantısında projeyle ilgili bilgiler verdi.

Hızla gelişen teknolojinin çocuklara yararlı olabildiği gibi özgüven eksikliği, teknoloji bağımlılığı, psikolojik rahatsızlıklar da ortaya çıkardığını belirten Savaşçı, "Öğrencinin eğitim-öğretim yaşantısına ciddi etkileri olan bu problemler karşısında veliler çoğu zaman bir psikolog ve pedagog desteğine ihtiyaç duyar. Herkesin bu uzmanlardan yararlanması maalesef mümkün olamamaktadır. Bu noktada veliler açısında ulaşılabilir en uzman kişiler çoğunlukla okullarımızdaki rehber öğretmenler olmaktadır." diye konuştu.

Savaşçı, her okulda rehber öğretmenin olmadığını da dile getirerek, "Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sorunlardan hareketle Veli Rehberlik Hizmeti'ni hayata geçirdik. Projemizin amacı ilimizde bulunan resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın anne ve babalarını, çocuğunun eğitim öğretim yaşantısı ya da gelişim dönemi problemleriyle ilgili danışmanlık hizmeti alabileceği, alanında uzman rehber öğretmenlerimizle ücretsiz ve online olarak buluşturmaktır." ifadelerini kullandı.

Kasım 2017 yılında uygulamaya konulan proje hakkında bilgi veren Savaşçı, şunları kaydetti:

"Ar-Ge ekibimizce Milli Eğitim Bakanlığı web altyapısı kullanılarak 'Veli Rehberlik Hizmeti' linki oluşturuldu. Öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, teknoloji bağımlılığı gibi hizmet verilecek 19 konu başlığı belirlendi. Velilerimize, projemizden faydalanmaları konusunda kolaylık sağlamak için ekibimiz tarafından modülümüzün mobil uygulaması da oluşturuldu. Projemiz hakkında bilgi sahibi olan veliler, birimimiz web adresindeki 'Veli Rehberlik Hizmeti' linkine giriş yaptı. Öğretmenlerimizin giriş yaptıkları mesaj havuzuna düşen sorular, 7 gün 24 saat ücretsiz cevaplanarak ve velilerimizin problemlerine çözüm bulundu. Kısa sürede 9 bin 721 velimiz bu sisteme üye oldu. Bu güne kadar velilerden gelen bin 816 soru, gönüllük ilkesine göre çalışan 25 rehber öğretmenimiz tarafından cevaplandı. Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında, Türkiye genelinde dört bin 841 projenin yarıştığı, 151 projenin saha incelemesine kaldığı ve 62 projenin bölge ödülü almaya hak kazandığı yarışmada projemiz, yapılan değerlendirmeler sonucunda hem bölge hem de Bakanlık ödülüne layık görülerek Türkiye birincisi oldu."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.