Verimlilik Ofisi, sanayinin verimini artıracak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteği ile yürütülen Verimlilik Koordinasyon Ofisi Projesi kapsamında kentteki 50 firmaya yalın dönüşüm danışmanlık...

23 Aralık 2020 Çarşamba 13:52
Verimlilik Ofisi, sanayinin verimini artıracak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteği ile yürütülen Verimlilik Koordinasyon Ofisi Projesi kapsamında kentteki 50 firmaya yalın dönüşüm danışmanlık hizmeti verilecek.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yaptığı yazılı açıklamada, Verimlilik Koordinasyon Ofisi'nde görev yapacak personelin yalın dönüşüm eğitimi programlarını tamamladıklarını belirtti.

Büyüksimitci, proje kapsamında ofis tarafından 2021 yılında mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünleri ve makine imalat sektörlerinde faaliyet gösteren 50 firmaya yalın dönüşüm danışmanlık hizmeti verileceğini aktardı.

2022 ortalarından itibaren ofisin kent genelinde sektör ayrımı yapılmaksızın firma bazında bu çalışmalara devam edeceğini anlatan Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"OECD'nin 2019 yılı çalışılan saat başına GSYİH verilerine bakıldığında, OECD ortalaması 1,1 iken Türkiye -0,2, Polonya 4,2 olarak görülmektedir. Eurostat istatistiklerine baktığımızda işçi verimliliği 2010 yılından itibaren Polonya'da yüzde 5,5 gibi artarken ülkemizde bu oran yüzde 1,5'larda kalmıştır. Bu da gösteriyor ki sanayimizde verimlilik sorunumuz var. Yalın üretim teknikleri uygulayan firmalarda yüzde 25 ve üzeri net verimlilik artışı sağlandığını da biliyoruz. Bizim asıl amacımız, eğitimlerle bu verimliliği yakalamak ve sürekli hale getirmektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.