Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Malazgirt Zaferi mesajı:

- "1071 Malazgirt Zaferi, adil bir dünya hedefine yönelik milli ve manevi ruhla gerçekleştirilen büyük şahlanıştır" - "Bu şahlanış, ecdadımızın Osmanlı Devleti ile 6 asır boyunca, 3 kıtada zulme ve sömürüye geçit vermemesine, İstanbul'un fethine ve Ayasofya Camisi'nde şükür namazının kılınmasına da öncü rol oynamıştır"

26 Ağustos 2023 Cumartesi 15:34
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Malazgirt Zaferi mesajı:

ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "1071 Malazgirt Zaferi, adil bir dünya hedefine yönelik milli ve manevi ruhla gerçekleştirilen büyük şahlanıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, Malazgirt Zaferi'nin Anadolu'yu Türklere vatan olarak kazandırmasının yanı sıra eski Roma medeniyeti kaynaklı "kuvveti üstün tutan" zihniyete sahip Bizans hükümranlığının sona ermesini ve onun yerine "hakkı üstün tutan" ve Türk milletinin ruh kökünü oluşturan "milli görüş" anlayışının bu topraklarda kalıcı olarak vücut bulmasını sağladığını belirtti.

"Milli görüş" geleneğinin merhum lideri Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatına başladığı ilk andan itibaren Malazgirt Zaferi'ne ve Türk tarihine her fırsatta vurgu yaptığını bildiren Erbakan, "1071 Malazgirt Zaferi, adil bir dünya hedefine yönelik milli ve manevi ruhla gerçekleştirilen büyük şahlanıştır. Bu şahlanış, ecdadımızın Osmanlı Devleti ile 6 asır boyunca, 3 kıtada zulme ve sömürüye geçit vermemesine, İstanbul'un fethine ve Ayasofya Camisi'nde şükür namazının kılınmasına da öncü rol oynamıştır." ifadelerini kullandı.

Geçmişi örnek alarak ecdatlarının asırlar boyunca yürüdüğü istikamette yürüyeceklerini, aslına, ruh köküne, kendilerine özgü temel değerlere sahip çıkarak kurtuluşa ereceklerini belirten Erbakan, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle, daima iftihar ettiğimiz 1071 Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünü kutluyor, Büyük Selçuklu Devleti’nin hükümdarı Sultan Muhammed Alp Arslan başta olmak üzere, bu topraklar için tarih boyunca iman gücüyle mücadele eden tüm aziz kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle yad ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.