Yerköy Belediye Meclisi'nden İsrail'e kınama

YOZGAT (AA) - Yerköy Belediyesi meclis üyeleri, Filistin'de yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail'i kınadı.Yerköy Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz başkanlığında yapıldı.Toplantıda,...

18 Mayıs 2021 Salı 11:41
Yerköy Belediye Meclisi'nden İsrail'e kınama

YOZGAT (AA) - Yerköy Belediyesi meclis üyeleri, Filistin'de yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail'i kınadı.

Yerköy Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, mecliste grubu bulunan parti meclis üyelerince Filistinli Müslümanların ölümüne neden olan İsrail kınandı.

Belediye Başkanı Yılmaz, masum yüzlerce insanın İsrail tarafından katledildiği ve İsrail'in insanlık suçu işlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail'in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze'ye de yönetilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. İsrail'in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. İsrail'in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletlerin (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.