Yeşilhisar Belediyesinde kadrolu işçilerinin ücretine yüzde 55 zam

KAYSERİ (AA) - Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile Yeşilhisar Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi doğrultusunda kadrolu işçilerin ücretine yüzde 55 zam yansıyacağı bildirildi.Sendikandan yapılan açıklamaya göre, başkanlık...

11 Mart 2022 Cuma 10:07
Yeşilhisar Belediyesinde kadrolu işçilerinin ücretine yüzde 55 zam

KAYSERİ (AA) - Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile Yeşilhisar Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi doğrultusunda kadrolu işçilerin ücretine yüzde 55 zam yansıyacağı bildirildi.

Sendikandan yapılan açıklamaya göre, başkanlık makamında gerçekleştirilen programa Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik ve sendika temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çelik, toplu iş sözleşmesi gereğince 1 Mart 2022 tarihinden itibaren Yeşilhisar Belediyesinde çalışan kadrolu işçilerin ücretlerine ve sosyal haklarına yüzde 55 zam yapıldığını belirtti.

Sözleşmede emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür eden Çelik, "Geçim şartlarının zorlaştığı bu günlerde Yeşilhisar Belediyesinde çalışan arkadaşlarımıza yüzde 55 zam yaparak enflasyona ezdirmediği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Taşyapan da işçilerin maaş artışını enflasyonun altında bırakmadıklarını anlatarak, belediye imkanları nispetinde en iyi zammı vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.