YÖK Başkanı Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Ahmed ile görüştü

23 Ekim 2023 Pazartesi 18:56
YÖK Başkanı Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Ahmed ile görüştü

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed ile bir araya geldi.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Özvar'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Ahmed ve beraberindeki heyetle görüşmesinde YÖK ile Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik mevcut mutabakat zaptı kapsamında sağlanan iyi düzeydeki ilişkiler değerlendirildi.

Türk üniversitelerinin, Cibuti Üniversitesinin akademik gelişimine sağladığı desteklerin sürdürülmesinin de ele alındığı görüşmede, yükseköğretimde işbirliğinin daha ileriye taşınmasına yönelik projeler üzerinde duruldu.

Türkiye'de öğrenim gören Cibutili öğrencilerin durumu da konuşulan görüşmede, Cibuti'nin Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi, Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan, Bakan Danışmanı Dr. Fahmi Ahmed Mohamed, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı Burslar Direktörü Mohamed Ibrahim Cheik, Öğrenci İşleri Direktörü Mahmoud Awad ve Burslar Finansmanı Direktörü Houmado Moussa Houmado da hazır bulundu.

Cibuti heyeti Ankara, Çankırı ve İstanbul'daki bazı üniversitelerde de temaslar gerçekleştirecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.