Yol kenarında yavru kızıl şahin bulundu

KARAMAN (AA) - Karaman'da yaralı halde bulunan yavru kızıl şahin, vatandaşlar tarafından milli park görevlilerine teslim edildi. Karaman'da at çiftliği işleten Erdem Sarı ve Onur Gür, Organize Sanayi Bölgesi Ereğli Caddesi üzerinde...

14 Temmuz 2018 Cumartesi 13:44
Yol kenarında yavru kızıl şahin bulundu

KARAMAN (AA) - Karaman'da yaralı halde bulunan yavru kızıl şahin, vatandaşlar tarafından milli park görevlilerine teslim edildi.

Karaman'da at çiftliği işleten Erdem Sarı ve Onur Gür, Organize Sanayi Bölgesi Ereğli Caddesi üzerinde araçlarıyla seyir halindeyken, yol kenarında bir kızıl şahinin hareketsiz halde yattığını fark etti.

Aracı durdurarak kuşun yanına giden Sarı ve Gür, kızıl şahinin yavru ve kanadında da yara izi olduğunu gördü. Kızıl şahini araçlarına alan Sarı ve Gür, işlettikleri at çiftliğine götürerek üç gün boyunca bakımını yaptı.

Daha sonra Sarı ve Gür, nesli koruma altındaki kızıl şahini Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim etti. Kızıl şahinin tedavisinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
KaramanYavru Kızıl şahin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.