Yozgat Şehir Hastanesi tasarrufla örnek oluyor

YOZGAT (AA) - Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, verdiği kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra "akıllı bina" uygulaması ile elektrik ve su tüketiminde de tasarruf sağlıyor. Yozgat Şehir Hastanesi'nde...

08 Kasım 2018 Perşembe 14:04
Yozgat Şehir Hastanesi tasarrufla örnek oluyor

YOZGAT (AA) - Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, verdiği kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra "akıllı bina" uygulaması ile elektrik ve su tüketiminde de tasarruf sağlıyor.

Yozgat Şehir Hastanesi'nde kullanılan elektrik enerjisinin bir kısmı gün ışığından elde edilirken, ihtiyaç duyulan sıcak su da güneş enerjisi panelleri yardımıyla ısıtılarak, enerjiden yüzde 26,5 oranında tasarruf sağlanıyor.

Yürütülen enerji verimliliği çalışmaları sonucunda hastanede, planlı kesintiler dışında, yoğun bakım, ameliyathane gibi yüksek öneme sahip alanların tamamında kesintisiz elektrik veriliyor.

Yağmur sularının da değerlendirildiği hastanede, bahçe ve peyzaj alanlarının sulanması, yağmur sularının yeniden kazanımından elde edilen su ile yapılıyor.

Bu uygulama sayesinde kullanım suyundan da yüzde 50 oranında tasarruf sağlanıyor.



Anahtar Kelimeler:
şehir HastanesiYozgat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.