Yunanistan'da sıcak havadan etkilenen hayvanlara dondurulmuş yiyecek

04 Ağustos 2023 Cuma 17:35
Yunanistan'da sıcak havadan etkilenen hayvanlara dondurulmuş yiyecek

SPATA (AA) - Yunanistan'da Attika Zooloji Parkı'ndaki hayvanlara, sıcak hava dolayısıyla dondurulmuş yiyecek verildi.

Avrupa'nın güneyinde biyoçeşitliliği de tehdit eden aşırı sıcaklar ve orman yangınları, Yunanistan'daki vahşi yaşamı da etkiledi.

Rodos'taki orman yangınları nedeniyle yaralanan bir geyik ve birçok kaplumbağaya da ev sahipliği yapan Attika Zooloji Parkı'nın İdarecisi Antonis Balas, popüler evcil hayvan türlerinin çoğunun Kuzey ve Orta Avrupa'daki soğuk iklimlerden geldiğini ifade etti.

Balas, evcil hayvan sahiplerini aşırı sıcaklarda hayvanlarına karşı daha dikkatli olmaya çağırdı.

Hayvanların da sıcaklıklardan insanlar gibi etkilendiğini dile getiren Balas, hayvanların serinleyebilmesi için buzlu yiyeceklerle beslediklerini söyledi.

Balas, bu sayede hayvanların vücut ısısını kontrol etmesine yardımcı olduklarını kaydetti.

- Yunanistan'daki yangınlar

Temmuzda Rodos'ta çıkan orman yangınlarında yaklaşık 135 bin dönüm ormanlık alan yanmış, yangın nedeniyle 20 bin kişi Ada'dan tahliye edilmişti.

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığının 28 Temmuz'da yaptığı açıklamada, ilk tahminlere göre Rodos Adası'nda başlayan yangında 2 bin 500 hayvanın telef, 50 bin zeytin ağacının da kül olduğu bildirilmişti.

Anahtar Kelimeler:
YUNANİSTAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.