899 terörist öldürüldü! Şehit sayısı 5'e yükseldi

TSK’nın özel operasyon birlikleri Darmık Dağı’nı teröristlerden temizledi ve Türk bayrağı dikti. TSK'dan son yapılan açıklamada Afrin'de 898 teröristin öldürüldüğü tanka yapılan saldırı da ise 5 askerimizin şehit düştüğü belirtildi

03 Şubat 2018 Cumartesi 20:43
899 terörist öldürüldü! Şehit sayısı 5'e yükseldi

20.30: TSK, 899 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

20:00: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan 5 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklama,

''Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.  

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.'' ifadeleri yer aldı.

18.35: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Şeyh Horoz bölgesine düzenlenen hava harekatında teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi. 

17.35: Tank yapılan saldırı sonrası 1 askerimizin daha şehit olduğu öğrenildi.

17.33: TSK ayrıca harekatta bir tankın saldırıya uğradığını açıkladı. Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet almıştır" denildi. 

17.05: Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri karşısındaki terör  mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) ATAK helikopterleri ve obüslerle ateş  altına alındı.

16.07: TSK'dan yapılan son açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, bir askerin PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olduğu belirtildi. 

Harekatın 15. gününde şehit olan Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın ailesinin Isparta'da yaşadığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.