Agil Alesger Ermenilerin BM hezimetinden konuştu

Agil Alesger, "Kısacası, Azerbaycan topraklarının her karışında müktedir olmak istiyor ve bu yoldan dönen değil. Kaybeden ise zamanını boşa harcayan Ermenilerdir." diye konuştu. Ermenistan, Laçın Yolu`nun insani yardımların ulaşımına kapatıldığı iddiasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`ne taşıması sonucu düzenlenen toplantı, Azerbaycan`ın diplomatik zaferi ile sonuçlandı. Ermenistan ise tüm çabalarına rağmen istediği sonuca ulaşamadı.

18 Ağustos 2023 Cuma 17:03
Agil Alesger Ermenilerin BM hezimetinden konuştu

Ermenistan, Laçın Yolu`nun insani yardımların ulaşımına kapatıldığı iddiasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`ne taşıması sonucu düzenlenen toplantı, Azerbaycan`ın diplomatik zaferi ile sonuçlandı. Ermenistan ise tüm çabalarına rağmen istediği sonuca ulaşamadı.

BMGK`da düzenlenen toplantının sonuçlarna ilişkin açıklamada bulunan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı, Türk İnternet Medya Birliği Yönetim Kurulu üyesi Agil Alesger, darbelere doyamayan Ermenistan`ın son yenilgisini de kabul etmediğini vurguladı.

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin Karabağ toplantısı Ermenistan`ın istediği gibi sonuçlanmadı. Ermeniler yaygara koparsalar da BM`den istediklerini alamadılar." diyen Alesger, "Ama birçok önemli gelişmelerin yaşandığını da söyleyebiliriz. Çok güvendikleri ABD, Azerbaycan`ın teklif ettiği alternatif yol çözümünü de kabul edebileceklerini belirtti. Bu da elbette Laçın Yolu "direniş"i için üzücü bir son anlamına geliyor.

Sorunu yaratan ve yıllarca devam ettiren Rusya, uluslararası platformda aynı Ermeniler gibi oyuncu karakterine büründü." ifadelerini kulandı.

Azerbaycan`ın topraklarının her karışında müktedir olmak istediğini dile getiren Medya Grubu Başkanı, Bakü`nün hak yolundan dönmeyeceğinin altını çizerek kaybedenin zamanını boşa harcayan Ermeniler olduğunu belirtti.

Alesger sözlerini, "Sonuç olarak Azerbaycan`ın tarafsız ülkelerle ikili ilişkileri ve Türkiye ile birlikte yürütülen başarılı diplomasisi bir daha Ermeni oyununu bozdu. Bozmaya da devam edecek." ifadeleri ile sonlandırdı.

Azerbaycan’ın Türkiye ile ortak diplomasi stratejisi yürüttüklerinin altını çizen Alesger, “Bir millet, iki devlet, tek yumruk olduğumuzu BM’de de bir daha gördüler. Biz bir olduğumuz sürece kimse karşımızda duramayacak”.

Son Güncelleme: 18.08.2023 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.