Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta : “Makron sen kimsin”

Kon TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan tarafından hazırlanan ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sorularıyla katkı verdiği Anadolu Soruyor Programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam Dini güncellenmelidir açıklamasına tepki gösterdi.

07 Ekim 2020 Çarşamba 11:24
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta : “Makron sen kimsin”

Kon TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan tarafından hazırlanan ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sorularıyla katkı verdiği Anadolu Soruyor Programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam Dini güncellenmelidir açıklamasına tepki gösterdi. “  Fransa Cumhurbaşkanı haddini bilmelidir. Sen ne adına bu konuşmayı yapıyorsun. Sen kimsin. İslam Dinini güncellemek, kontrol altına almak senin haddine düşmez.” Diye konuştu.

Leyla Şahin Usta 47 mahallede Fransa devleti kontrol merkezi oluşturmuş. İnsanların özgürlüklerini kısıtlamış. İnsanların inançlarına müdahale etmiş. Nerede insan hakları örgütleri. Makron insan haklarını hiçe saymıştır. Bu insanları nasıl kontrol ediyorsunuz. Telefonlarını mı dinliyorsunuz. Vebalı gibi insanlara muamele ediyorsunuz. Bu kabul edilemez. Avrupa’nın göbeğinde bu olanlar yanlıştır” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi siyaset üstüdür

Anayasa Mahkemesinin yapısının değiştirilmesine ilişki ise şunları söyledi. Bu konular siyaset üstü değerlendirilmelidir. Anayasa Mahkemesi alanı bireysel başvuruyu kabul ediyor. Ak Parti hükümetleri devrim yapmıştır. İnsanlar Avrupa  İnsan Hakları Mahkemesine gitmek zorunda kalmıyorlar. Anayasa Mahkemesi bir dönem vesayet mahkemesi olmuştur. Şimdiki durum partiler üstü olmalıdır. Aksak yönleri varsa bu konuda değerlendirilir dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.