Anadolu Soruyor programı Azerbaycan’da da canlı yayınlanacak….

Hocalı katliamının yıldönümü münasebetiyle TRT Haberde yayınlanan Anadolu Soruyor Programına Azeri Milletvekili ve Eski Hocalı Valisi Elvan Memmedov konuk olacak. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve yerel gazetecilerin sorularıyla katkı vereceği program Azerbeycan’ın resmi televizyonu İçtimai tvden de canlı yayınlanacak.

19 Şubat 2018 Pazartesi 18:56
Anadolu Soruyor programı Azerbaycan’da da canlı yayınlanacak….

Hocali Katliamı nedir ?

 

1988'de başlayan Azeri ve Ermeni halkı arasındaki Karabağ Savaşı devam ediyordu. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisindeki Hocalı kasabası Ermeni güçleri için önemli bir askerî hedef niteliği taşıyordu. 

Azeri resmî kaynaklarına göre, 1992 yılında Ermeni güçleri 25 Şubatı 26 Şubat'a bağlayan gece Hocalı kasabasının giriş ve çıkışınıkapadılar. 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azeri vahşice öldürüldü, toplam 487 kişi ağır yaralandı.

Sekiz aile tamamen yok oldu, 487 kişi sakat kaldı ve 1275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 68’i kadın ve 28’i çocuk toplam 150 kişinin yaşayıp yaşamadığı belli değildir.

Son Güncelleme: 19.02.2018 19:02
Anahtar Kelimeler:
Sinan BurhanTRTAzerbaycan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.