ANFA'da zimmetçi muhasebeci skandalı

Ankara Büyükşehir Belediyesi şirkesi ANFA'daki zimmet skandalında yeni gelişme. 4 bin ANFA çalışanının maaşından 4 ayda 1 milyon lirayı zimmetine geçiren muhasebecinin skandalını banka müdürü ortaya çıkardı.

16 Mart 2021 Salı 10:02
ANFA'da zimmetçi muhasebeci skandalı

Ankara Büyükşehir Belediye şirketlerinden ANFA güvenlik Hizmetleri ve SistemleriLimited Şirketinde muhasebeci olarak görev yapan Yasin Varol'un, 1 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Açıklamalarda bulunan Ak Parti ABB meclis üyesi Osman Karaaslan, zimmet skandalını ANFA değil Aydınlıkevler Vakıfbank Şube Müdürü ortaya çıkardı dedi.Karaaslan Şirketin çalıştığı Vakıfbank Şube Müdürü'nün 9 Mart'ta ANFA Güvenlik Genel Müdürü Hüseyin Toker'in makamına giderek, 4 aydır maaş adı altında yüklü miktarda ödeme yapıldığına ilişkin dekontları gösterdiğini, daha sonrada zimmet yolsuzluğunu ihbar ettiğini söyledi. Karaaslan Çalışan personelin, maaşlarına 4 aydır kesik atıldığını ve Varol'un bilinmeyen hesaplara para aktardığını söyledi.

Varol'un suçunu itiraf etmesi üzerine, küfürler savurarak kapıları tekmeleyen Toker'in izne gidiyorum diyerek binayı terkettiğini aktaran Karaaslan, Genel Müdürün daha sonra Mansur Yavaş tarafından görevden alındığını belirtti. Muhasebe Finans ve Maaş işlerinden sorumlu Varol'un şirket personeli olmayan ağabeyi Sıddık Varol ie arkadaşları Samet Özçelik ve Muhsin Çakır'a 967 bin 783 lira aktardığını, bu nedenle de tutuklandığını hatırlatan Karaaslan, Varol'un pozisyonunun Mansur Yavaş yeöeniminde  3 kademe birden yükseltildiğini iddia etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.