Ankara Niğde Arası 2 Saate İnecek! İlk Kazma Vuruldu

Ankara-Niğde otoyolunda ilk kazma bugün Yıldırım'ın katıldığı törenle vuruldu. Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol projesi kapsamında yapılacak Ankara-Niğde Otoyolu 2019'da tamamlanacak. 2 il arası 2 saate düşecek.

02 Şubat 2018 Cuma 14:04
Ankara Niğde Arası  2 Saate İnecek! İlk Kazma Vuruldu

Ankara-Niğde otoyolu temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu yol projesiyle Ankara-Niğde arası 4 saatten 2 saate düşecek. Projenin maliyeti 4 milyar dolar olacak" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"PROJENİN MALİYETİ 4 MİLYAR LİRA"

Türkiye'nin Batı'dan Doğu'ya Kuzey'den Güney'e bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük hayatları birleştirdik.

Eski para ile 4 katrilyon, bir proje sadece 4 milyar. Bugün Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek için bile bu proje baksak yetiyor.

"2019 YILINDE ANKARA-NİĞDE OTOYOLU TAMAMLANACAK"

4 milyar lira yatırımı Türkiye'nin barajlardan, altyapı yatırımlarında büyük eserleri olmuş ERG İnşaat tek başına yapıyor. Yapım dahil yaklaşık 12 sene... Yapımı da çıkarsak 3 yıl diyelim, 9 sene bu yol işletilecek. 9 sene sonunda devletin eline geçecek. Güzel iş değil mi? Para harcamıyorsunuz. 9 yıl işletmeye veriyorsunuz sonra 332 kilometre yolu tekrar alıyorsunuz.

2018-2019-2020 uzun değil mi? Daha kısa sürede bitebilir mi? 2019 sonunda bitirecek miyiz? 2019'un sonunda Ankara-Niğde Otoyolu bitecek ve hizmete girecek.

Ankara-Niğde arası 4 saatten 2 saate düşecek. Eğer Ankara'da oturuyorsanız, aileniz Niğde'de ise sabah kahvaltıya bile gidebilirsiniz.

Yaklaşık 200 milyon tasarruf var, yollarda ömrünüz geçmeyecek. Daha az mazot yakacak, böylece 200 milyon da yılda cebimize kalacak.

Ayrıca, bu yol sadece Ankara, sadece Niğde'ye hizmet etmiyor. Güzergah üzerinde bulunan Konya'ya, Aksaray'a, Kırşehir ve Nevşehir'e de... Bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızda bu yoldan istifade ediyor. Yolun ana uzunluğu 277 kilometre. 55 kilometre de bağlantıları tutuyor. Toplam 332 kilometre bir uzunluğa ulaşıyor.

"ANKARA-KONYA YOLUNUN GÖLBAŞI KISMI YERALTINA ALINIYOR"

Bu konuşmamı tamamlamadan önce Gölbaşı'ndan yaşayan hemşehrilerime bir müjdem var. Hazır mısınız? Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yer altına alıyoruz.

ANKARA-NİĞDE OTOYOLU'NUN ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin önemli otoyol projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu, Ankara Çevre Otoyolu'nun güneyinde bulunan Gölbaşı ilçesinden başlayacak, Niğde-Gölcük Kavşağı'nda sona erecek. Ankara-Niğde Otoyolu tamamlandığında bağlantı otoyoluyla Kırşehir'e de ulaşılabilecek.

Ankara-Niğde Otoyolu, Kızılırmak Nehri'ni geçerek, Kırşehir'in merkez ilçesinde bulunan İğdecik ve Gölhisar mahalleleri civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak.

Nisan ayında yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen Ankara-Niğde Otoyolu Projesi'nde 330 kilometrelik yolun yapımıyla Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Son Güncelleme: 02.02.2018 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.