Arınç'tan damadı hakkında flaş açıklamalar...

Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde tutuklanan ardından serbest bırakılan damadı Ekrem Yeter hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Arınç, damadı Yeter'in FETÖ ile bağlantısının olmadığını belirtti.

10 Haziran 2017 Cumartesi 10:07
Arınç'tan damadı hakkında flaş açıklamalar...

TBMM Eski Başkanı Arınç, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan damadı Ekrem Yeter hakkında açıklamada bulundu.

Yeter'in 17-25 Aralık süreci öncesinde “cemaate” sempati düzeyinde yakın olduğunun sır olmadığını belirten Arınç, “Uzmanlık alanında, ülkemize, milletimize ve İslam ülkelerine yardım etmek için yaptığı gönüllü sosyal faaliyetlerinin bir kısmı, adı geçen cemaatin yasal, legal sivil toplum kuruluşlarıyla kesişmiştir. Ancak 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra, Ekrem Yeter, FETÖ ile, ülkesini seven tüm insanlar gibi, irtibatını kesmiş, hiçbir faaliyetlerine de katılmamıştır. Bunu da sosyal medya hesaplarından deklare etmiştir” ifadelerini kullandı.

“ÜYESİ VE BAŞKANI OLDUĞU DERNEKLE İLGİLİ İFADESİ BASINA SIZDIRILMIŞ KASTEN EKSİK SERVİS EDİLMİŞTİR”

Yeter'in 673 sayılı KHK ile mesleğinden ihraç edildiğini ve tüm haklarının elinden alındığını bildiren TBMM eski Başkanı Arınç şunları kaydetti:

“FETÖ hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında, bazı sanık ifadelerinde ve ‘Her dönem gizli tanıklık yapmış bir şahıs' ifadesinde Ekrem Yeter’in adı zikredilmiş, bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye davet edilmiştir. İfadesinde terör örgütü üyeliği konusunda somut deliller yerine, sanık ifadelerinde yer alan ‘Cemaat üyesi olduğunu düşünüyorum' gibi iddialar sorulmuştur. Ekrem Yeter, tüm örgüt üyesi suçlamalarını reddetmiş, açıklıkla yaptığı faaliyetleri anlatmıştır. Üyesi ve başkanı olduğu dernekle ilgi ifadesi basına sızdırılmış, ancak kasten eksik servis edilmiştir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.