Bakan Soylu: "Bu kış tamamen operasyonlarla geçecek.''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Meydan Parkı'nda halk bayramlaşma törenine katılarak hemşeriyle bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Soylu, Maçka ilçesinde yaşanan terör saldırıları sonrası kaçan teröristlerin yakalanmasına ilişkin mesaj da verdi

02 Eylül 2017 Cumartesi 18:17
Bakan Soylu: "Bu kış tamamen operasyonlarla geçecek.''

Süleyman Soylu Trabzon Meydan Parkı'nda halk bayramlaşma törenine katılarak hemşeriyle bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Soylu, Maçka ilçesinde yaşanan terör saldırıları sonrası kaçan teröristlerin yakalanmasına ilişkin mesaj da verdi. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü kaydeden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in Maçka için geldiğine işaret eden Bakan Soylu şöyle konuştu:


“Jandarma Genel Komutanımız ile Van’dan geliyoruz, bana ‘1 yıldır Güneydoğu’da ne kadar yer varsa gittik. Her yere çıktık, Allah’ını seversen bu memleketin hiç denizi yok mu? Siz Trabzon’a gidiyorsunuz bizi tekrar buralarda bırakıyorsunuz’ Onun için komutanımız Trabzon’a gelip burada Trabzonlularla birlikte olmak istedi. Bir de ‘Maçka’da bir işimiz var onu da tamamlayacağız’ dedi. Mesajı bu dur yani. Bu ülkede terörle mücadele büyük bir kararlıkla sürüyor. Çok önemli bir mesafe aldık. Özellikle Eylül’ün 5’inden Kasım’ın sonuna kadar yani kışın bir öncesine kadar bizim evlatlarımızın hangi kahramanlıkları yaptıklarına bir kez daha şahit olacaksınız.”


ŞEHİTLİKTE İÇKİ İÇİLMESİNE TEPKİ


Bakan Soylu CHP'nin Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nda alkollü içki içtikleri belirlenen ve kamptan uzaklaştırılan partililer tepki göstererek, “Bu devletin bekasına kim kafa tutuyorsa alim Allah onu yerin dibine gömeriz. Hiç merak etmeyin. Şehitlerimize ve ailelerine minnettarız. Bir şeyi söylemek zorundayım kimse kusura bakmasın. ‘Çanakkale’ deyince biz oturduğumuz yerden doğruluruz. Bizim oraya hürmetimiz ve saygımız var. Bugün ezan hür ve özgür okunuyorsa, eğer bugün biz bu topraklarda var isek, orada adı sanı belli olmayan, yokluk ve fukaralık içerisinde bu ülkenin hürriyetini başkalarının postallarının altında ezdirmemek için fedai can edenlere borçlu olduğumuzu biliyoruz. Kim orada içki âlemleri yapıyor, o bize emanet edilenlerin ruhunun mukassem ediyorsa biz onların yakasına yapışmayı biliriz. Bunu böyle bilsinler” diye konuştu.


Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de halkın huzuru ve güveni için görevde olduklarını dile getirerek vatandaşların bayramını tebrik etti.

Son Güncelleme: 02.09.2017 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.