Barzani Kerkük'te dağıldı!

Kerkük'ü referandumla topraklarına katmaya çalışan Barzani, Irak ordusu karşısında direnemedi. Arka arkaya gelen son dakika haberlerine göre, Kerkük'teki havaalanı da el değiştirdi.

16 Ekim 2017 Pazartesi 12:07
Barzani Kerkük'te dağıldı!

Kerkük'ü referandumla topraklarına katmaya çalışan Barzani, Irak ordusu karşısında direnemedi. Arka arkaya gelen son dakika haberlerine göre, Kerkük'teki havaalanı da el değiştirdi. Ordu birlikleri büyük petrol sahaları, petrol ve gaz şirketleri, kentin sanayi bölgesi, K1 ve Keyvan askeri üslerini geri aldı. Kerkük'ün güneyindeki mevzilerde yer alan peşmerge güçleri cepheden çekildi. Erbil-Kerkük ve Süleymaniye-Kerkük yolları askerlerin kontrolüne geçmek üzere. 

Reuters haber ajansı, ABD tarafından eğitilen elit Irak askerlerinin de operasyonda yer aldığını aktarıyor. Yerel kaynaklar, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ve Peşmerge komutanları arasında toplantı yapılacağını bildiriyor.

Terör örgütü PKK, Kerkük'te devreye giriyor. Kanlı örgüt, savunma hattı oluşturmaya başladığını açıkladı. Teröristler peşmerge ile birlikte cephede yer alıyor.

Son Güncelleme: 16.10.2017 12:08
Anahtar Kelimeler:
KerkükIrakBarzani
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.