Başbakan Binali Yıldırım: Almanya ile yeni bir dönemdeyiz

Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

15 Şubat 2018 Perşembe 20:30
Başbakan Binali Yıldırım: Almanya ile yeni bir dönemdeyiz

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir yıl aradan sonra tekrar bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Kendisini 2 şubat 2017'de ağırlama imkanımız olmuştu. Daha sonra 18 Şubat'da Münih'te Güvenlik Konferansı vesilesiyle görüşme fırsatımız oldu. Aradan geçen bir yıl içerisinde Almanya'da da Türkiye'de de çok şey değişti. Biz bir referandum geçirdik Almanya bir seçim geçirdi." ifadelerini kullandı.

Almanya ile yeni bir dönemdeyiz

Yıldırım, "Artık yeni bir dönemdeyiz. Almanya'da aylardır devam eden seçimlerden sonra alınan koalisyon kararından büyük memnuniyet duyuyorum. Ve sayın Şansölye'yi tebrik ediyorum. İlişkilere kaldığımız yerden tam kapasite devam etme fırsatımız olacak. Sayın Şansölye Merkelin'de ifade ettiği gibi hem Türkiye hem Almanya arasında ikili ilişkilerimizi sınırlı zaman içerisinde değerlendirme fırsatı bulduk. Özellikle Almanya'da yaşayan 3 milyondan fazla soydaşımızın iki ülke arasındaki ilişkilerde köprü olduğunun altını çizdik." şeklinde konuştu.

33 bin kişinin göreve iadesi gerçekleşmiştir

Başbakan Yıldırım, "Ülkemizde 2016'da 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sonrası darbecilerin yargılanması konusundaki ve memuriyetten çıkarılanlar konusundaki düşüncelerini sayın merkel bizimle bir kez daha paylaştı. Almanya hukuk devleti, Türkiye de bir hukuk devleti. Hukuk devleti kuralları içerisinde yargılamalar devam ediyor. Tabi yapılan araştırma ve incelemelerden sonra eğer darbe ile doğrudan ilişiği olmayanlar varsa bunlar görevlerine dönüyorlar. Şu an 33 bin civarında görevine iade edilen var diğerlerinin de durumu inceleniyor. Burada hala reddedilen varsa bunlara da hukuk yolları açılmış olacak." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.