"Batı Yapılan Katliamları Görmezden Geliyor"

Ak Parti Adana Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar KONTV’de yayımlanan Ankara Konuşuyor programının konuğu oldu. Ünüvar, hocalı katliamına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

26 Şubat 2018 Pazartesi 12:26
"Batı Yapılan Katliamları Görmezden Geliyor"

Ak Parti Adana Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar Hocalı Katliam'ına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Ünüvar Ankara Konuşuyor Programında şunları söyledi:

26 şubat 1992 de Dağlık Karabağ Azerbaycan’ın tam ortasına denk gelen yeşil bir bölgesi. Dağlık Karabağ, esasında 1918 den itibaren Sovyetler döneminde de Ermenistan toprağı haline getirilmeye çalışıldı. Ermenistan nüfusunun orada arttırılmaya yönelik çalışma yapıldı. Ermenistan, Dağlık Karabağ’da çok ciddi Ermenistan nüfusu olduğunu iddia ederek bölgenin  Ermenistan toprakları olduğunu öne sürdü. Halbuki Burası Azerbaycan toprağıdır. Dağlık Karabağ da genelge yayınlanıyor silahsızlanın şeklinde.. Ancak sadece Azerbeycan Türklerinin silahları alınıyor Ermenilerin silahları alınmıyor ve oraya saldırıyorlar. Hocalı orada tek havalimanının olduğu yer.

Hocalıdan insanlar kaçarken evini yurdunu terk ediyor. O insanları oradan kaçırtarak Sovyetler döneminden itibaren orayı Ermenistan haline getirmek tek amaçları. Bir  milyon kişi göç etti. Onlar kaçtıktan sonra Dağlık Karabağ 1994 yılında Ermenistan’ın uydusu haline geliyor. Karabağ  çok zengin kaynaklara sahip ve sulak bir alan. Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20'sini kapsıyor.

Cumhurbaşkanı’mızın bugün doğum günü. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Çünkü kim mağdursa kim düşmüşse ona elini uzatıyor. Türk ve İslam Dünyasının en öncü liderlerinden bir tanesi. Allah ona uzun ömürler versin.

Hollanda’nın almış olduğu karara  şaşırmıyoruz. 1995 Bosna katliamında arkasındaki en önemli ülke Hollanda idi. Fransa 2012 de aynı şeyi yapmadı mı Ermenilerin soykırımına uymayanları ciddi yaptırımları uyguladı ancak geri adım attı.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 200 yıldır var işlevi yok, BM var ancak hiçbir işlevi yok.. Batı bunu görmüyor, aslında görüyor görmezden geliyor..

Biz Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında kaldığını dünyaya duyurmak zorundayız...

Son Güncelleme: 26.02.2018 14:43
Anahtar Kelimeler:
Ak PartiAdanaNecdet ünivar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.