Bedelli askerlik mi geliyor?

Ortak yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım son dönemde gündemden düşmeyen bedelli askerlikle ilgili "bakış açımız müsbet!" açıklamasında bulundu

28 Nisan 2018 Cumartesi 09:55
Bedelli askerlik mi geliyor?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili "Bakış açımız müsbet (olumlu)" yorumunda bulundu.

"BEDELLİ ASKERLİĞE BAKIŞ AÇIMIZ MÜSPET"

İşte Yıldırım'ın bedelli askerlik çıkışı:

Bedelli askerliğe bakış açımız müsbet (olumlu). Ancak orada şöyle bir istismar olmaması gerekir. Onu iyi anlatmamız lazım. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz. Bir yandan bedelli istismar edilebilecek bir konu gibi gözüküyor.

"ARKA PLANDA GÖREV YAPIYORLAR"

Ancak bu da bir toplumsal talep ve biz 15 Temmuz'dan itibaren hızlı bir şekilde askerlikte profesyonel orduya geçtik. Vatani görevini yapan askerlerimizi cepheye göndermiyoruz. Onlar arka planda görevlerini yapıyorlar.

BEDELLİDEN GELECEK GELİR SAVUNMA SANİYİİNE GİDECEK

Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bedelli konusu dikkate almamız gereken bir husus benim için. Buradan elde edilecek kaynağın savunma sanayimizi güçlendirmek için kullanılması gerekir.

Bakış açımız müsbet ancak bazı soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.