Biz tebrik etmesini de biliriz ama süreç devam ediyor

Binali Yıldırım "İstanbul için sayım devam ediyor, rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden fazla oy almış gözüküyor" dedi. "Şimdi ne olacak?" diye soran Yıldırım"25 bin civarında rakip aday İmamoğlu bizden daha fazla oy almış görünüyor. Aradaki farkın 10 katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detay var. Bazı usülsüzlükler, hatalı girişler var. İlgili arkadaşlarımız tutanakları inceliyor. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak." dedi.

01 Nisan 2019 Pazartesi 14:49
Biz tebrik etmesini de biliriz ama süreç devam ediyor

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Gayri resmi olmayan sonuçlar açıklandı. İstanbul'da henüz sayım devam ediyor. Şu an 14 sandık sayılacak. 25 bin civarında Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gibi görünüyor.

319 bin 500 iptal oy var. Aradaki farkın 10 katından fazla görünüyor. Bu önemli bir detay. Bunun dışında yapılan bazı hatalı girişler var. Bunları da parti teşkilatımız tespitlerini yaptılar. Bu süreçle ilgili sayın İl Başkanımız detaylı bir şekilde değerlendirecektir.

YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz. 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. Burada ise iptal oylar ise aradaki farkın 10 buçuk katı. Takdir edersiniz ki bu sonucu değiştirebilir.

SONUÇ DEĞİŞEBİLİR: SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa 31 bin oy demektir.

Dün 11.25 itibariyle elimize gelen sonuçlar sonrası açıklama yaptık. Ondan bu tarafa yaşanan gelişmeler bizim için de yeni bir durumdur. İstanbul halkına ben teşekkür ediyorum. Kazanan kim olursa olsun. İstanbullular bizi can kulağıyla dinlediler.

Teşkilatımız, Cumhur İttifakı olarak, il başkanlıkları,kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ülkü ocakları, mahalle temsilcilerimize kadar canla başla çalıştık ve bu süreci tamamladık. Milletvekillerimiz ve genel merkezimiz bu sürece çok büyük katkı sağladı. Bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

YSK KİME MAZBATAYI KİME VERİRSE BAŞKAN O OLACAK

Oyu veren İstanbullulardır. Onların takdiri her şeyin üstündedir. İki adayın oyunun bu kadar yakın olması beklenen bir şey değildir. Ancak partimiz eldeki bilgi ve belgelerle süreci değerlendirecektir. Sonuçta YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.