Corona Virüs İçin Tehlike Seviyesi "Çok Yüksek" Oldu!

DSÖ küresel risk seviyesini “yüksek”ten, “çok yüksek”e çıkardı. Son olarak Azerbaycan, Yeni Zelanda, Belarus, Litvanya ve Hollanda’da tespit edilen Kovid-19, Sahraaltı Afrika’ya da sıçradı.

29 Şubat 2020 Cumartesi 11:06
Corona Virüs İçin Tehlike Seviyesi "Çok Yüksek" Oldu!

Antarktika hariç altı kıtada görülen Kovid-19 son olarak Azerbaycan, Nijerya, Yeni Zelanda, Belarus, Litvanya ve Hollanda’da tespit edildi. Azerbaycan’da Kovid-19’la ilgili yeni oluşturulan operasyonel karargahtan yapılan açıklamada, İran’dan ülkeye geçen bir Rus vatandaşında virüse rastlandığı belirtildi.

SAHRAALTINDA İLK VAKA

lKovid-19, Sahraaltı Afrika’da ilk kez Nijerya’da görüldü. Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, ülkede ilk Kovid-19 vakasının 25 Şubat’ta İtalya’nın Milano kentinden Lagos’a gelen İtalyan vatandaşından tespit edildiğini belirtti. Ehanire, İtalyan vatandaşının Lagos’taki Bulaşıcı Hastalık Hastanesi’nde karantina altına alındığını ifade etti. Kovid-19, Afrika kıtasında ilk olarak Cezayir ve sonra da Mısır’da görülmüştü.

İRAN VE İTALYA’DAN DÖNMÜŞLER

lYeni Zelanda ve Belarus’ta ortaya çıkan vakaların, bir süre önce İran’a giden kişiler olduğu kaydedildi. Yeni Zelanda’da İran’dan dönen 60 yaşlarında bir kişinin korona virüsü test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi. Belarus’ta ise İranlı bir öğrencide virüs tespit edildi. Litvanya ve Hollanda’daki vakaların ise İtalya’dan dönen kişiler olduğu açıklandı. Litvanya’daki hastanın İtalya’nın Verona bölgesinden, Hollanda’daki hastanın ise Lombardije bölgesinden geldiği bildirildi.

83 bin kişiye bulaştı

Kovid-19’un dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 83 bini geçti. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 900’e yaklaştı. Çin ana karasında 2 bin 788, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 2, İran’da 34, İtalya’da 17, Güney Kore’de 13, Japonya’da 9, Fransa’da 2, Tayvan ve Filipinler’de de 1’er kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 36 binden fazla kişi ise iyileşmeyi başardı. Çin dışında Kovid-19’un görüldüğü bildirilen ülkeler ise şu şekilde sıralanıyor: Güney Kore, Japonya, İtalya, İran, Singapur, ABD, Kuveyt, Tayland, Fransa, Bahreyn, Avustralya, Malezya, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Vietnam, İngiltere, Kanada, İsveç, Irak, Umman, Rusya, İsviçre, Hindistan, Filipinler, Hırvatistan, Yunanistan, İsrail, Lübnan, Avusturya, Pakistan, Finlandiya, Cezayir, Nepal, Sri Lanka, Kamboçya, Belçika, Mısır, Afganistan, Brezilya, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Estonya, Hollanda, Romanya, Norveç, Danimarka, Yeni Zelanda, Litvanya, Belarus, Azerbaycan.”

Japonya’da OHAL

Japonya’nın Hokkaido Eyaleti Valisi Naomichi Suzuki, bölgede artış gösteren koronavirüsü vakaları nedeniyle OHAL ilan ettiklerini açıklayarak, vatandaşlara hafta sonu dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu. Hokkaido, virüsün ülkede en hızlı yayılım gösterdiği bölgelerden biri olarak biliniyor. Öte yandan ülkede virüs teşhisi konulan 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 9’a yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı ise 933 olarak açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.