Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı anma töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır." açıklamasında bulundu.

18 Mart 2022 Cuma 13:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı anma töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır." açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Tarihimizin en görkemli sayfalarından olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yılını kutluyorum. Ölümü göze almış istiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir. 

İstiklale aşık bir millet burada tarihin akışını değiştirdi.

Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumaya kararlı bir millet karşısında, durabilecek hiçbir kuvvetin hiçbir silahın olmadığı görülmüştür. 18 Mart Çanakkale Zaferi sadece bizim değil, Balkanlar'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Asya'ya yüz milyonlarca kardeşimizin de ortak zaferidir. Sadece kendi çocuklarımızın değil, Balkanların, Afrika'nın, Ortadoğu'nun, Orta Asya'nın gençlerinin de buraya gelmelerini atalarını tanımalarını arzu ediyorum.

Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır."

İstiklal Harbimiz'de, Kıbrıs Barış Harekatı'nda, 15 Temmuz'da vatanı için canını feda eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İstiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale'de imanlı yürekler karşısında, dünyanın en güçlü orduları hüsrana uğradı.

'Milyonlarca kardeşimizin ortak zaferidir'
Çanakkale Zaferi sadece bizim değil Balkanlar'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya yüz milyonlarca kardeşimizin ortak zaferidir. Burada sadece Türkiye'nin her ilinden, her ilçesinden kahramanların kabirleri yok aynı zamanda gönül coğrafyamızın dört bir köşesinden gelip burada toprağa düşen şehitlerin mezarları da var.

Gittiğim her yerde, gençlerle her buluşmamızda onlara Çanakkale'yi, Çanakkale destanını anlatıyorum. Sadece kendi çocuklarımızın değil, Balkanlar'ın, Afrika'nın, Orta Doğu'nun gençlerinin de buraya gelerek atalarını tanımalarını, aramızdaki kardeşliğin kökenlerine şahit olmalarını istiyorum.

Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yıldönümünü tekrar tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.