Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye sınırında....İlk Fotoğraflar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde Hatay’daki Harekat Merkezi'ne gitti . Erdoğan, Harekat Merkezi'ndeki 2. Ordu Komutanı Korgeneral Temel ve diğer askeri yetkililerden bilgi aldı. Sınırda Zeytin Dalı harekatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Operasyon teröristleri temizlemek için yapılıyor. Afrin, terörden temizlenince asli sakinlerine teslim edilecek. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yok. Afrin harekatı netice alınıncaya kadar sürecek." dedi.

25 Ocak 2018 Perşembe 20:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye sınırında....İlk Fotoğraflar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı  Harekatı'nın 6. gününde Hatay'daki Harekat Merkezi'ne gitti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la akşam saatlerinde  Ankara'dan Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu'nun  Hatay'daki Harekat Merkezi'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı  Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat  Merkezi’nde görev yapan askerlere hitabında, ulusal güvenliği sağlama nedeniyle  Afrin'de gerçekleştirilen operasyonun, bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi  amaçladığına dikkati çekti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  Cumhurbaşkanı  Erdoğan, bu akşam Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Bekir  Bozdağ ve Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Hatay'daki Harekat Merkezi'ne  yaptığı ziyarette, Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldı.

 Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2.  Ordu'nun Hatay'daki Harekat Merkezi'nde görev yapan askerlere hitaben yaptığı  konuşmada, ulusal güvenliği sağlama nedeniyle Afrin’de gerçekleştirilen  operasyonun bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi amaçladığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulvi bir görev icra ettiklerini hatırlattığı  askerlere başarı dileklerini de iletti.

"Netice alınana dek sürecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da harekatla ilgili daha detaylı  bilgiler aldığı toplantı esnasında, video konferans aracılığıyla Genelkurmay  Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz  Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığındaki  harekat merkezleriyle canlı bağlantılar gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans aracılığıyla yaptığı hitapta da  Zeytin Dalı Harekatı'nın netice alınana dek süreceğini vurguladı.

Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirten  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'in de terör unsurlarından temizlenmesinin akabinde  asli sakinlerine teslim edileceğini söyledi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin terörden temizlenmesinin Türkiye'deki  Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini de hızlandıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da bulunduğu esnada Mogadişu'daki Somali  Türk Görev Kuvveti Komutanlığı ve Doha'daki Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet  Komutanlığıyla da video konferansla bağlanmak suretiyle söz konusu üsler hakkında  bilgi aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.