DÜNYA YAYINCILARI MEDYA KURULTAYINDA BULUŞTU!

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası Kültür Turizm Ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı Ankara´da başladı.

21 Eylül 2017 Perşembe 13:50
DÜNYA YAYINCILARI MEDYA KURULTAYINDA BULUŞTU!

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası Kültür Turizm Ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı Ankara´da başladı. Ulucanlar Cezaevinde gerçekleştirilen Kurultaya yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Kurultayın onur konuğu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açılış töreninde yaptığı konuşmada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ konuşmasında özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde Anadolu medyasının çok büyük bir başarı gösterdiğini ve önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek tüm Türk medyasını tebrik etti.

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan ise yaptığı konuşmada;

Anadolu Medyasının ara rejimden, mandacı rejimden yana olmadığını ve her zaman Kurtuluş Savaşı’ndaki Kuvayi Milliye ruhuna sahip olduğunu ifade etti.

15 Temmuz’da Anadolu Medyasının darbe karşıtı yayınlar yaptığını ve halkı demokrasi nöbetlerine davet ettiklerini belirtti.

Burhan, konuşmasının sonunda yerel medyanın yaşadığı zorluklara vurgu yaparak,

‘’Hem gazete, hem televizyon, hem radyo, ve hem de kurumsal internet medyasına kamu reklamı verilmesi zorunlu olmalıdır. Kamu kurumları, Türk Hava Yolları, Bakanlıklar reklam verirken yerel medyaya da vermelidir. Verilen reklamın en az yüzde 10’u yerel medyaya verilmelidir şeklinde bir kanuni düzenleme faydalı olacaktır. Ayrıca internet medyasına ilişkin kanunu düzenleme bir an önce yapılmalıdır.’’ dedi.

200 yerli ve yabancı basın mensubunun katıldığı Uluslararası Kültür Turizm Ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı çeşitli oturum ve konuklarla 21 Eylül Perşembe gününe kadar devam etti.


 

Son Güncelleme: 21.09.2017 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.