Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem!

Düzce'de saat 04.08 sıralarında 5.9 şiddetinde bir yaşandı. Şiddetli sarsıntı İstanbul dahil birçok ilde hissedilirken, vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Deprem nedeniyle 35 vatandaşımız yaralanırken kentte eğitime bir gün ara verildi. Bölgede 70'ten fazla artçı sarsıntı yaşandı.

23 Kasım 2022 Çarşamba 09:17
Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem!

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 4.08 sıralarında şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD depremin şiddetini 5.9 olarak açıklarken, şiddetli sarsıntı İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya gibi birçok ilden de hissedildi.

KONTROL AMAÇLI ENERJİ KESİNTİLERİ UYGULANIYOR

Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

35 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme ilişkin son durumu paylaştı. Sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Koca, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor." dedi.

BAKAN SOYLU: PANİKLE ATLAMA DIŞINDA 112'YE HENÜZ BİLGİ ULAŞMADI

Bakan Soylu, şunları kaydetti: "70'in üzerinde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Bunlardan ikisi 4'ün üzerinde. En son zannediyorum 06.50'de bir 4,3 daha geldi. Bu seviyelerde artçı sarsıntılar olabilir.Bunun için mümkün olduğunca az hasarlı veya hasarlı binalarda durmamak lazım. Şu ana kadar bize bir ağır hasarlı bina ile ilgili bir ihbar veya bilgi gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz  konusu.Vatandaşlarımıza gerek Kızılay gerek AFAD, battaniye olsun diğer kendilerinin özellikle dışarıda kalabilecek imkanlarını sağlamak için desteklerde bulunuyorlar. Bölgelerden AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Şu ana kadar bir can kaybı söz konusu değil."

Son Güncelleme: 23.11.2022 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.